Het CARPA Complot verschijnt komend jaar bij De Crime Compagnie. Heleen van den Hoven schreef deze thriller voor een wedstrijd, en won ermee de eerste prijs.

‘Hello, we are looking for highly intelligent individuals.’ 
Aanvankelijk lijkt CARPA 3521 een speelse manier om sollicitanten te werven. De vraagstukken die de puzzelmakers aan de spelers voorleggen zijn complex en gaan steeds dieper het dark web in. Wie alles oplost, ontvangt de eerste opdracht. Voor de tweede opdracht moet de speler een gevaarlijke grens overgaan. Daarna kan hij niet meer terug.

Anja Versluijs vindt het leuk dat Geus zo’n plezier heeft in het spel. Tot hij stiller wordt, en niet meer op berichten reageert. Uiteindelijk lijkt hij helemaal van de aardbodem verdwenen. Zijn laatste levensteken is een bericht aan wiskundige en expert informatiebeveiliging Quint Ruys.

Quint wil Anja graag helpen, zelfs al moet hij er zijn veilige huis voor verlaten. Wanneer een polder overstroomt, roept Rijkswaterstaat zijjn hulp in. Hackers hebben de controle overgenomen van een sluis. De vraag is waartoe ze nog meer in staat zijn. 

Ook al wordt hij gedwongen om mee te werken, toch denkt Geus de controle over de situatie te kunnen behouden. Maar dat werkt alleen zolang zijn familieleden buiten bereik van CARPA blijven. 

Met de naderende winterstorm groeit de paniek. Is Nederland nog wel veilig? 

Dan slaat CARPA toe.

 

Een deel van de puzzels die oorspronkelijk door CARPA 3521 gepubliceerd zijn, kun je op deze website vinden. Enkele ervan kun je gewoon oplossen, voor andere is meer ervaring met encryptie nodig. De oplossingen kun je later in het boek lezen. 

De research voor dit boek heeft me naar veel plaatsen geleid, in Nederland en soms ook in het dark web. De foto's die je hier ziet, zijn op mijn zoektocht naar inspiratie en wijsheid genomen.

Ik ben vooral Rijkswaterstaat dankbaar voor hun gastvrijheid bij de mooie objecten die zij beheren en bouwen, en die terecht Kunstwerken worden genoemd. 

Veel plezier met CARPA, Heleen van den Hoven.