Heleen van den Hoven is de auteur van de thriller Het CARPA Complot, die in juni 2019 is verschenen. Het is haar eerste thriller. Daarvoor gaf ze twintig jaar geleden enkele kinderboeken uit, en in 2015, onder het pseudoniem Helen Dool, de avonturenroman Halverwege. Pas de laatste jaren is ze zich fulltime gaan toeleggen op het schrijven. 

Heleen houdt van spannende verhalen met meerdere lijnen en intrigerende personages. Ze laat zich graag inspireren door de lokatie waar iets zich afspeelt. Ze is dan ook dol op Google Maps en Funda. Toch gaat niets boven de echte ervaring. Voor haar thriller bezocht Heleen vele plaatsen in Nederland. Ook in haar pure fictie zitten stukjes en beetjes van steden en kusten waar ze is geweest. 

Om meer bekendheid te krijgen deed Heleen de afgelopen jaren met enkele wedstrijden mee, en met succes. Het CARPA Complot won de eerste prijs bij een wedstrijd uitgeschreven door De Crime Compagnie en Sweek. Met haar manuscript Orvieto Underground voor de Young Adult wedstrijd van Moon en Sweek bereikte Heleen de finale. 

Joomla templates by a4joomla